Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Conmemoració de dates rellevants 8 de març: Dia Internacional de les Dones
Accions del document

8 de març: Dia Internacional de les Dones

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 01-03-2023 10:36 caducat

ORÍGENS

Enmig d'una vaga protagonitzada per treballadores del sector tèxtil, en la qual reivindicaven millores salarials, reducció de la jornada laboral a 10 hores i altres millores en les condicions de treball, el 8 de març de 1908, van morir 100 treballadores de la fàbrica Srtwoot Cotton a causa d'un incendi que l'opinió pública va atribuir a l'amo com a represàlia per la vaga. El 1977 Nacions Unides va declarar aquesta data Dia Internacional de les Dones. Des d'aleshores és un dia en què, arreu del món, s'organitzen activitats de reivindicació dels drets de les dones, especialment en l'àmbit laboral.

L’Ajuntament de Lleida impulsa els actes de commemoració ciutadana del Dia internacional de les Dones amb un programa unitari que inclou prop de cinquanta activitats, que es realitzaran entre l'1 el 25 de març, organitzades  per una quarantena d'entitats i grups de dones i altres institucions de la ciutat, amb jornades, conferències, exposicions, debats,  caminada de les dones, sortides culturals, actes d’homenatge...

L'acte institucional de lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, està obert a la participació de tota la ciutadania i comptarà amb la presència de representants de totes les institucions de la ciutat.

La Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Casal de la Dona,  contribueix a aquest programa amb l’organització de diversos actes. El programa compta amb la col.laboració de l'Institut Català de les Dones.

 

Feu click damunt la imatge per descarregar-vos el programa

 


  

 

 Portada 2023.jpg

 

 invitacio 8M acte institucional 2023.jpg

 

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet