Esteu aquí: Inici Notícies Punt Lila Rainbow de la Paeria aquest cap setmana a les Festes de la Tardor
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Punt Lila Rainbow de la Paeria aquest cap setmana a les Festes de la Tardor

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 28-09-2023 08:57

S’ubicarà a la plaça del Dipòsit el dijous, el divendres i el dissabte Són espais d’informació i assessorament per crear entorns segurs en cas de patir o presenciar una agressió masclista o LGTBIfòbica

La Paeria instal·larà un Punt Lila Rainbow aquest cap de setmana  amb motiu de les Festes de la Tardor. El punt s’ubicarà els dies 28, 29 i 30 de setembre a la  Plaça del Dipòsit  entre les 19.30 h i la 1.30 h de la matinada. Al costat de  hi haurà una carpa contigua que servirà “d’espai tranquil”, en el cas d’haver de realitzar alguna intervenció concreta. Els Punts Lila Rainbow s’instal·len per atendre les demandes d’informació i atenció davant d’agressions sexistes en el marc d’aquest ambient festiu. Són espais d’informació, suport i assessorament que permeten crear un entorn segur d’atenció i acompanyament en cas de patir o presenciar una agressió masclista o LGTBIfòbica.

Un total de 6 agents faran atenció directa i ruta itinerant per la zona de festes i  facilitaran informació de la campanya de prevenció de les agressions sexistes, repartiran material sobre recursos i serveis especialitzats i atendran les persones que denunciïn qualsevol tipus d’agressió sexista o LGTBIfòbica. Així mateix, es distribuiran polseres amb el lema “Comptem amb tu” amb l’objectiu de crear un clima de tolerància zero a qualsevol forma de violència masclista i de comptar amb la corresponsabilitat i complicitat de totes les persones que participen de la festa.

La ubicació de Punt Lila Punt Rainbow comporta l’organització d’una sessió formativa a les comissions de festes respectives, personal de barra i altres persones interessades. La formació tracta sobre la dispensació responsable d’alcohol, prevenció d’actituds sexistes i el funcionament del protocol d’actuació en casos d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

La Regidoria de Polítiques Feministes, en col·laboració amb les Regidories d’Igualtat i de Salut, ha treballat aquesta acció, que s’inclou dins les 100 mesures que l’equip de govern desenvoluparà en l’eix de Ciutat Justa. El Punt Lila compta amb el finançament del Ministeri d’Igualtat- Fons del Pacte d’Estat contra la violència de Gènere.

Paral·lelament s’implementaran altres mesures complementàries, com ara el reforç de la presència de la Guàrdia Urbana a les zones de concert; el funcionament d’una línia extra d’autobús en horari nocturn i la distribució de targetes d’autobús gratuïtes per al jovent, amb la finalitat de reduir riscos per consums i violències.

Nits Q Lleida

A més, el projecte Nits Q Lleida ha previst dues intervencions preventives per als dies 28 i 30 de setembre, entre les 19 h i les 01 h. L’acció consisteix en una ruta itinerant pels diferents espais festius per sensibilitzar per un oci responsable i de qualitat i repartir material preventiu sobre el consum d’alcohol i altres drogues i conductes sexuals de risc.

PUNT LILA.png


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet